За нас

Ние сме Издателска къща „АзБукиВеди” – издателство, което създава творчески книжки за креативни малчугани.

Но преди всичко останало, ние сме майки. Две майки, които обожават децата си и децата изобщо.


Нашите собствени майки бяха учителки и творчески личности и успяха да ни научат, че светът е прекрасно място – вдъхновяващо, красиво и пълно с възможности. Успяха също така да ни покажат, че светът зависи от нас, от нашето въображение и от нашата работа.

Ние се стараем да предадем това прекрасно познание и на своите деца и се радваме, че те също се увличат от магията на рисуването. Сега изучават графичен дизайн и участват активно в процеса на създаване на нашите книжки.


И ето, че днес работим заедно, за да увлечем повече и повече деца в магията на сътворяването на красиви светове.

Защото буквите Аз, Буки, Веди са началото – на азбуката, на словото, на българското и паметта за него. Те са олицетворение на нашият корен, същност и гордост.

Ние вярваме, че за да може да лети, всяко дете има нужда първо от корени. И искаме да му ги дадем.

Искаме всяко дете да помни, че е българче, потомък на умни, добри и достойни хора. И това да му дава примера, смелостта и силата да бъде най-добрата версия на себе си.

В „АзБукиВеди” правим това, което обичаме и което смятаме за важно – създаваме модерни, авторски, занимателни и образователни книжки за деца от различни възрасти.

Всяка една книжка на издателството е създадена лично от нас с една-единствена задача: да бъде увлекателна, пъстра и предизвикателна. Да провокира нашите малки съкровища да откриват цветовете и формите, да творят и да учат с удоволствие.

Нашите детски книжки са наглед простички, защото ние вярваме, че всичко сложно се крие в простите неща. А в ръцете на детето те ще се превърнат в магия от цветове, думи и радост.

Освен всичко останало, занимателните книжки на „АзБукиВеди” са с най-високо качество, защото сме убедени, че децата заслужават само най-доброто и трябва да бъдат обучавани в него.

Издателска къща „АзБукиВеди” съществува от 2019 година, така че сме съвсем в началото на пътя си.

Макар да осъществихме някои от идеите си, все още има много неща, които искаме да сътворим, и още много радост, която искаме да дадем на децата.

Последвайте ни в социалните мрежи, за да сте в течение на всичко, което правим.